Vaalitulos Even ja Vihreän Sastamalan näkökulmasta

Share |

Maanantai 18.4.2011 klo 16.24 - Eveliina Asikainen


Kiitos kaikille niille 906:lle pirkanmaalaiselle, jotka äänestivät minua. Ääniä tuli kaikista muista kunnista paitsi Kihniöstä. Olen tuloksesta todella iloinen.

Lisäksi olen iloinen siitä, että Sastamalassa sain enemmän ääniä kuin viime eduskuntavaaleissa. Myös vihreät kokonaisuutena lisäsivät kannatustaan Sastamalassa, 0,2 % ja 32 ääntä. Luvut eivät ole isoja, mutta kaikilla muilla paitsi perussuomalaisilla ja muutamilla pienpuolueilla ne ovat satojen äänten verran miinuksella. Sastamalan tulos löytyy tästä.

Sastamalan tulos vastaa myös koko Pirkanmaan vihreiden tulosta. Saimme koko Pirkanmaalla n. 600 ääntä enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Sain kuitenkin äänistäni tälläkin kertaa enemmän Tampereelta kuin Sastamalasta, mikä on luonnollista, kun minulla on siellä kaksikin työyhteisöä. Lisäksi kannattajissani on monia tamperelaisia luonnonharrastajia ja -suojelijoita. Äänteni kunnittainen jakauma löytyy tästä.

Tulos on siis hyvä siitä huolimatta, että oma absoluuttinen äänimääräni laski. Lasku johtuu mielestäni siitä, että Pirkanmaan vihreiden listalla oli tällä kertaa monta melko samanlaista naista, joiden kesken äänet jakautuivat tasaisesti.

Tällä tuloksella on joka tapauksessa hyvä jatkaa kohti syksyn 2012 kuntavaaleja. Tästä linkistä voit liittyä mukaan toimintaamme.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini